Monday, May 11, 2009

Ring of Kerry part2


Nii ma nüüd üritan kokku võtta ja viimane osa reisist kirja panna enne kui täitsa meelest läheb. Krt kui juba nädal möödas on reisist, siis ei tundu see enam üldse nii huvitav. Kuidas ma eelmine kord nii pikalt kirjutasin??
Heakene küll. Pärast ratsutamist võtsime siis selle Ring of Kerry ette ehk ca 170km kitsastel mereäärsetel teedel. Igaljuhul Dublinist Killarney-sse sõidetud tee tundus väga kitsas, siis tagasisõites oli see täielik maantee pärast väikseid teid Kerrys. Aga asja juurde siis. Alustasime sõitu ja esimese asjana helistasime paar majutusasutust läbi, et õhtuks majutus oleks. Killarney fäänsist (ja seega usaldusväärsest ju?) turismipunktist soovitati Pormagee-d. Tundus küll väike koht, aga mere ääres ja muusikafestival pidi ka seal olema. No hästi lähme vaatame siis kohalikku muusikafestivali... Vahepeal käisime siin, mis pildilt näha ja sõime chinese seafood restoranis mere ääres, mis oli ühtlasi meie ainuke tervislik (ehk mitte iirilik) söömakord reisi jooksul.


Siis tuli väike padukas jälle. Kokku sadas ca 8 korda laupäeval, aga igakord siis kui me sõidus olime. Kohe kui autost välja saime tuli päike:) Lõpuks jõudsime siis Portmagee-sse. Vaatasime mhmh. Et siin on siis sadam ja et äkki on linnake kuskil eemal. Sõitsime ja sõitsime ja leidsime oma majutusegi üles, aga linna ei paistnud kuskilt. Ehk siis see üks väike tänavake 1,5 pubiga oligi see linn. Majutus oli veel sellest pubist ka üle kilomeetri eemal. Muidugi oli veel silt candle workshopile ja siis väikses võimlamoodi asutuses olid sildid ka Dance asjandusele. Ühtegi inimest ei olnud näha mitte kuskilt. See võis olla ka sellepärast, et samal oli mingi über-hüper-super tähtis rugby mäng, millest terve nädal räägiti. Ma siiamaani ei tea, mis see täpselt oli, aga väga vahet pole ka... Ühesõnaga ei tundunud eriti ahvatlev koht ööbimiseks just. Tegime kõrval olevale saarele ringi peale, mis oli päris lahe ja sõitsime ca 15km eemal asuvasse päris linna, kus olid poed ja 2 (!!!!) klubi. Pubidest ei hakka rääkimagi ja kebabi sai ka!!! Mis sul veel rohkem vaja on? Jana jaoks oli isegi loss, mida me pühap suure innuga vaatama läksime. Loss ei olnud küll päris see, mida ta lootis, aga nohh:)) kunagi oli see vähemalt loss...



Tagasi saarekese juurde. See pilt on tehtud vaateplatvormilt, kuhu tuli üles sõita. Enne ülessõitu oli karp ja suured sildid, et auto eest tuleb nii ja naa palju maksta ja inimeste eest nii palju jne. Mitte ühtegi inimest seejuures näha ei olnud. Tundus igaljuhul veits imelik kuskile suvalisse kasti raha visata täiesti inimtühjal saarel. Ok, st ühel vaateplatvormil oli veel üks auto 2 inimesega ka pargitud, aga ei hakka parem kirjutama, mida seal tehti:D Teel üles oli veel paar punast silti, et pane oma pilet akna peale (sealt kastist võis vist pileti ka võtta kui maksid vms) ja üleval polnud loomulikult peale ühe lamba mitte midagi...Samas vaade oli sealt jällegi üllatuslikult vägev nagu juba paar eelnevat ja tulevat kordagi. Ei oska nagu mitte midagi oodata ja siis papahh. Oskaks ma pilte ka teha, siis saaks paremini aru:)




Tagasiteel linnakesse, kus me ööbisime leidsime ühest paljudest brožüüridest, mis meil oli ka pildi "music festivalist" see oli siis pilt sellest võimlast, kus olid pensionärid päevavalges rumbat õppimas. Lisaks oli kirjas, et muusikafestival hõlmab veel live-bändi pubis pühapäeval. Tädi oli küll väga kuri meie peale kui me helistasime ja ütlesime, et me siiski ei tule, aga nooooooooo

Teises linnas, mida me hääldada ei osanud (mis sest, et Francis pooleldi inglane on), caher midagi, oli igaljuhul väga pull. Pubis oli õige iiri craic. Nurgas mängis siuke päkapikumõõdus suure punase habemega mees oma ukulele moodi asjaga muusikat ja laulis ja kohalik noormees oli ka abiks. Vahepeal käis lauluring ka üle ja igaüks pidi midagi laulma. Meie olime ennast nurka peitnud ja hiilisime sellest vaikselt kõrvale:D Igaljuhul nagu ikka oli põhiseltskond üle 50 aastased ja mõni üksik 20ndates inimene sh.

Järgmine päev läksime siis lossi vaatama:))) Pärast leidsime eriti ilusa väikese rannakese, mis oli noo täpselt nagu kuskil lõunamaal. Seda vaatepilti rikkusid veits taamal asuvad sadakond seda noo, mis nende nimi nüüd ongi. Siis veel super-luks vaade mäe otsast




ja otsisime Janale mereanni restot. No mere ääres kalurite linnad, et võiks nagu olla mereande ka kuskil eksole? Käisime paar kohta läbi, kus akende peal menüüd olid ja noo fish and chips. Lõpuks läksime ühte pubisse, mille nimi oli emmm mingi mereand ühesõnaga:D ja mõtlesime, et noo enam ei viitsi. Istume maha ja tuuakse menüü ja :D fish and chips ikka. Ok üks teine friteeritud kala oli veel. Sein oli täis pilte onudest suuuuuurte kaladega, aga tundub, et nendest tehakse ainult friteeritud asjandusi chipside kõrvale.

Ehk siis pärast söömist järgnes põhimõtteliselt 7h roolis mulle ja tagasi Dublinisse. Vahepeal jäime Killarneys veel kohalike rullnokkade ummikusse. 

Ühesõnaga väga lahe trip oli ja kui Iirimaa kanti satute, siis tehke ring of Kerry ära:) Järgmisena peaks kõrvalolevale poolsaarele Dingle ka minema + seal samas on veel väidetavalt Iirimaa kõrgeimad mäed, mida mu Leedu kolleeg just vallutamas käis. Selle peaks ka ära tegema.

Tänan tähelepanu eest:)




3 comments:

Anonymous said...

Akki oli selle koha nimi Caherdaniel? Tundsin rannapiltide jargi ara. Mul see Ring of Kerry mitu korda labisoidetud ning pea igal teelejaaval rannal pilt tehtud. Iirimaal on ikka SUPER beach'id, nii palju blue flag biitshe igal pool.

Anonymous said...

Ja veel seda, et Iirimaa korgeim magi on vist ikka Killarney's - Carrantouhill 3,414ft (ehk siis krt seda teab kui palju meetrites).

Ja Dingle Peninsula on super, selle soitsime labi meie esimesel aastal siin Iirimaal. Highly recommended!

Kauaks ise plaanid Iirimaale jaada? Me oleme siin juba viiendat aastat ja kolimise plaane pole.

Karl said...

Kle vaatasin, et selle koha nimi oli Cahersiveen. Sealne rand pold just kõige ahvatlevam, seega sellest pilti ei teinud... Aga jahh ilusaid randasid olen ma tõesti juba palju näinud, aga nendega pole ainult midagi peale hakata kui vaadata ja pilti teha:)) Kui veab, siis saab autost välja tulla pilti tegema kui tuul parajasti pikali ei puhu või vihm ära ei uputa:D

Aga Iirimaale jäämise kohta ei oska midagi öelda. Facebooki test ütles, et mul veel 6 kuud jäänud:D Eks reaalselt tuleb ikka rohkem, aga 5a ma siin küll vastu ei peaks. Tahaks ikka talvel suusatada, suvel mõni kord randa eksida ja noo iiri naissugu pole ka just kõige ahvatlevam...